Het wassen van Nylonkousen

Dit keer wil ik ( Patricia) het hebben over het wassen van uw nylonkousen. Wanneer u ze gedragen heeft is het wel zo fijn en fris als ze ook gewassen worden. Maar uw kousen zijn zeer kwetsbaar. Dus raden wij absoluut af om dit in de wasmachine te doen. Controleer of u geen haaltjes of haakjes aan de handen of nagels heeft. Trek desnoods een paar stoffen of latex handschoentjes aan met het wassen van de kousen.  Nylonkousen kunnen het beste met de hand gewassen worden in een sopje met lauw  water,

Zorg er voor dat u de kousen heel goed uitspoelt zodat er geen zeep resten achter blijven. Het is belangrijk dat u de nylon kousen na het wassen niet uitwringt, anders verliezen ze hun vorm.  En….Nylonkousen mogen niet in de droger! U kunt de kousen over een droogrek leggen, maar het beste is om ze te laten drogen op een handdoek. Leg ze vlak neer. 
Overigens, deze bovenstaande tips gelden ook voor panty’s. En dan nog een tip om ze op te bergen.  Heeft u heel veel nylonkousen? Dan is het raadzaam om ze in stoffen mandjes te bewaren en ze op kleur te sorteren. Op die manier heeft u ’s morgens heel snel gevonden wat u zoekt en wat bij de kledij van die dag past, en wordt het niet rommelig.